Biografie

In zijn jeugd speelde Peter op school altijd de hoofdrollen in films, toneelstukken en musicals. Ook had hij voor elke playbackshows ideeën wat hij samen met vrienden of klasgenoten op het podium kon gaan neerzetten.

Na zijn middelbare school studeerde hij Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, maar al gauw merkte hij dat dit niet zijn eerste keuze was; Het acteren bleef maar in zijn hoofd spelen. Na zijn eerste ervaringen voor een camera wist hij dat hij voor die camera hoorde te staan. Hij nam zijn eerste lessen in Groningen om vervolgens ook lessen in Amsterdam te nemen (o.a. bij Lucidare Castings, Act2Act Film Theater & TV, Kemna Casting)

Hij besloot het roer om te gooien: Met zijn studie nog in Groningen besloot hij alvast te verhuizen naar een plek waar meer voor een acteur te beleven is; Amsterdam! Terwijl hij zijn studie Psychologie alsnog afrondde, nam hij meer lessen en kreeg zijn eerste opdrachten als acteur. In 2014 heeft hij de Vakopleiding Film/TV-acteren bij Theaterschool De Trap afgerond. Om zich nog verder te kunnen ontwikkelen is hij in 2015 gestart aan de avondopleiding van faaam waar hij in 2017 is afgestudeerd als Filmacteur.

Sindsdien volgt hij 'ongoing scene study' lessen in de Chubbuck techniek bij Romy Irene Wuyts. De techniek heeft 12 tools die de acteur helpen om een personage te begrijpen en vervolgens te personaliseren door gebruik te maken van persoonlijke ervaringen, pijn en noden.

Sinds 2018 is Peter begonnen met het schrijven korte films waarin hij met name psychologische en maatschappelijke thema's onder de aandacht wil brengen.