NIEUWS

Peter in prijzenwinnende serie #Tagged

Peter zal in november te zien zijn in één van de short films van #Tagged, dat vorig jaar prijzen heeft gewonnen voor de eerste aflevering. Vanaf maandag 12 november is de aflevering #Wordshine te zien op het Youtubekanaal van de NPO. In het voorjaar van 2019 zal de aflevering ook te zien zijn op TV.

#Tagged bestaat uit zes korte films waarin je als kijker wordt meegenomen in de intieme en vernietigende kracht van social media - verteld vanuit een smartphone. Alles wat je ziet is live en gebeurt ook daadwerkelijk, zowel op de telefoon als in de omgeving waarin het personage zich begeeft. Het geeft een blik in hoe de telefoon tegenwoordig een rol speelt voor jongeren en jongvolwassenen. Er wordt gebruik gemaakt van lange, ononderbroken takes.

#Tagged heeft eerder prijzen gewonnen als 'Best International Short Film' op het Dublin Web Fest 2017 en 'New Renaissance Humanity Award' op het New Renaissance Film Festival 2018. Daarnaast is #Tagged op het New Media Film Festival in Los Angeles, USA, uitgeroepen tot Grand Prize Winner, de hoofdprijs van dit jaarlijkse internationale filmfestival voor innovatieve content in Hollywood. Tevens was #Tagged genomineerd voor de Rose d'Or.

#Tagged is in eerste instantie gemaakt in samenwerking met NPO 3LAB. Het wordt geproduceerd door Vertov.
Voor een impressie van de eerste aflevering van #Tagged in 2017 wordt verwezen naar de volgende link:
https://www.vpro.nl/speel~VPWON_1290819~tagged-3lab~.html

Peter interview RTV Oost