NIEUWS

Johan Nijenhuis - De beentjes van Sint Hildegard

Na het succes van de televisieserie 'Van jonge leu en oale groond' werken regisseur Johan Nijenhuis en cabaretier Herman Finkers opnieuw samen voor de nieuwe Twentse speelfilm 'De beentjes van Sint Hildegard'. Overige rollen zijn voor Johanna ter Steege, Leonie ter Braak en Daphne Bunskoek. Ook Peter zal hierin een rol spelen.

In 'De beentjes van Sint Hildegard' is Jan (Herman Finkers) al 35 jaar getrouwd met Gedda (Johanna ter Steege). Zijn vrouw houdt zóveel van hem dat hij er benauwd van wordt. Jan ontsnapt aan de overzorgzaamheid, wanneer hij in een verzorgingstehuis belandt. Tussen zijn demente medebewoners lijkt Jan zijn eigen stem terug te vinden, en dankzij een bevriende arts gaat hij als een vrij man door de achterdeur weer naar buiten. Maar hoe lang kan hij zijn vrouw ontvluchten?
De film is een komisch drama over het los willen breken uit vastgeroeste patronen.

'De beentjes van Sint Hildegard' wordt geproduceerd door Nijenhuis & Co in coproductie met Omroep Max, gesteund door het Nederlands Filmfonds en CoBO Fonds. Distributeur September Film brengt de film in het najaar van 2019 uit in de bioscoop.

Peter interview RTV Oost