NIEUWS

Prestigieuze Rose d’Or Award voor webserie #tagged

De zevendelige webserie #tagged (internationale titel: SWIPE), waarin Peter in de aflevering Wordshine speelt, heeft de mediaprijs Rose d’Or (Gouden Roos) ontvangen in de categorie Social Media Video Series. De Rose d’Or wordt sinds 1961 uitgereikt en geldt als een van de belangrijkste Europese mediaprijzen.

Martijn Winkler, regisseur en scenarioschrijver, vertelde tijdens zijn acceptance speech: “Deze erkenning betekent ontzettend veel voor ons hele team. #tagged was een ongelofelijk avontuur. Zowel inspirerend als uitdagend, leuk, frustrerend, gekmakend en hartverscheurend. Het is niet makkelijk om te werken aan een project dat echt nieuw en zelfs innovatief is. We hebben het concept voor #tagged en het proefscenario drie jaar lang meegenomen naar allerlei fondsen, omroepen en producenten – drie jaar lang zonder resultaat. Heel veel dank aan degenen die (uiteindelijk) wél in ons idee geloofden en ons steunden.”

Internationale prijzen

De webserie komt voort uit de gelijknamige korte film #tagged, die eerder al op meer dan 50 internationale filmfestivals geselecteerd is en 16 awards won, waaronder een Webby Award en The Japan Prize. #tagged de serie won eerder awards voor Best Screenwriting op HollyWeb Festival, voor Best Show: International Narrative & Best Director: International Narrative op NZ Web Fest, voor Best Original Concept op NYC Web Fest, voor Best Screenplay op Digital Media Fest in Rome, voor Best Sound Design op Toronto Web Fest en Best Sound op Rio Web Fest. De serie is ook genomineerd bij onder meer het Raindance Film Festival, het Nederlands Film Festival, Maui Film Festival, Cannes Showcase – That Film Festival, Sydney Web Fest en Marseille Web Fest.

Bron: Vertov

Peter interview RTV Oost